Opplevelser

Opplevelser på Hagen Småbruksidyll

Ta en telefon, +47 905 47 628, eller kontakt oss via epost så vil vi kunne hjelpe hvis du har flere spørsmål…

….ro i kropp og sjel

På en høyde i Vennesla, ei bygd sør i Norge, ligger husmannsplassen Hagen. I nydelige omgivelser med utsikt over skog og mark, ås og eng, har vi ekteparet Tove og Jens Bårdsen bygd vårt småbruk. Her går stillhet hånd i hånd med vindsus fra trærne, nydelig fuglesang og dyrene på Hagen. Vår idyll gir oss og våre besøkende ro i kropp og sjel. Hit til vårt Småbruksidyll er også du hjertelig velkommen når du ønsker.

Komfort med alt du trenger…

Huset du bor i når du besøker Hagen er stokebygd i 1860, en historie og opplevelse i seg selv. Her drømmer du deg tilbake til hine hårde dager, kjenner den fredelige atmosfæren i huset med sjel og gamle stil godt bevart under det lave taket. Huset inneholder hvitevarer, bestikk, dekketøy, toalett, dusj og vaskerom for at du, har det lettvint og kan nyte opplevelsen av å bo her. På kjølige dager varmes huset opp med varmepumpe eller vi fyrer opp den gode ved vedovnen.

Dyrene på Hagen setter pris på ditt besök…

Hestene på Hagen elsker å ut på tur med deg. Sitter du på hesteryggen, bak i kjerra eller leier hesten selv, er opplevelsen av å være i ett med natur og dyr sterk. På rideleiren vi har for store og små, rir vi og steller hestene sammen, bor og koser oss på hemsen i låven.

Hønene på gården gir oss verdens beste egg… Spenningen er til å ta og føle på og hønsene kakler når du er med og plukker akkurat det egget du syns er finest. Gården har også påfulg, geiter, kaniner, marsvin, hund og katt.

Turterreng, bading og fiske…

Hagen har et nydelig og variert turterreng. Badeplassen er kun 5 minutters rolig gange fra gården. En frisk dukkert i det koselig skogstjernet er ubeskrivelig. Tjernet gir deg også gode fiskemuligheter.

Opplevelser i nærheten…

Ønsker du større fisk og andre opplevelser enn det vi tilbyr på Hagen, ligger den vakre lakseelva Otra, historiske Setesdalsbanen, Tømmerrena, Steinsfossen, Kringsjå Kraftverk med sine ruiner, Vigeland Hovedgård og Vennesla Sentrum med sitt verdenskjente og prisbelønte kulturhus, kun 10 minutters biltur unna.

Pulserande byliv…

Byttes stillheten på Hagen for en stakket stund med pulserande byliv, er Kristiansand by med strandpromenade, bystrand, fiskebrygge, Markens med sin blomster flora og kjente spisesteder nær Hagen. Hele Norges Julius bor i Kristiansand dyrepark, like ved et av Norges største handlesenter Sørlandsparken og IKEA, kun 30 minutters bil tur fra Hagen. Bilturen kjøres i skjønne omgivelser og er en opplevelse i seg selv.

Hagen Småbruksidyll er tett på nærmiljøets aktiviteter, storbyens opplevelser og shopping i store sentra. Når du ønsker ro, stillhet og opplevelser i naturen, trekker du tilbake til husmannsplassen. En annerledes ferie og en allsidig dag for små og store.

Feire på Hagens Småbruksidyll…

Ønsker du å feire bursdager, barnedåp, komfirmasjon, bryllup eller rett å slett et selskap med familien eller gode venner i godt lag, er du hjertelig velkommen i vårt koselig koselig festlokale med plass til 40 personer. Om du ordner alt selv på lokalets kjøkken, eller kommer til ferdig dekket bord og drar hjem god og mett, fornøyd og glad, det velger du. Vi avtaler hvordan du vil ha det.

Småbruksidyllen på Hagen er for alle. Opplevelser deles sammen eller helt alene hele året.

Pølser i brød og brus, eller god mat og god drikke velger du. Vi koser oss masse uansett.

Vi, Tove og Jens, ønsker turist, lag, forening, barnehage, førskole, skoleklasse, ja alle som vil oppleve roen på Hagens Småbruksidyll hjertelig velkommen, hele året.